FAQ

FAQ   PRODUK  TASLY

 1. Adakah Kapsul Danshen Plus boleh mengurangkan Kadar kolestrol dalam darah ? Saya ada masalah kolestrol bukan faktor pemakanan tetapi keturunan.Jawapan : Kapsul Danshen Plus lebih membantu kolesterol  di SALURAN darah atau plak. Untuk masalah LDL (kolesterol jahat) atau kolesterol dalam darah kena ambil produk monascus (beras yis merah) .
 2. Ada kesan Sampingankah bila ambil Kapsul Danshen Plus ?Jawapan : Tidak ada kesan sampingan untuk jangka pendek atau panjang tetapi tindak balas mungkin ada bergantung kpd apa simptom yg sedia ada akan dibongkar menjadi tindakbalas sebagai proses penyembuhan.
 3. Boleh selesaikan masalah saluran darah tersumbat? Saya ada sahabat yg hadapi masalah kolestrol Sama Macam Saya. Dia kena buat pembedahan bypass. Kerana ketiga-tiga saluran darah tersumbat. Adakah masih boleh dirawat sedangkan doktor maklumkan hanya pembedahan sahaja boleh dilaksanakan.Jawapan : boleh ambil Kapsul Danshen Plus  untuk masalah sumbat di saluran darah.Menurut doktor hanya bypass sahaja cara penyelesaian atau tiada ubat itu benar jika hanya bergantung kpd ubat hospital sahaja tetapi tidak benar kpd altenatif. Ubat hosptal hanya bantu dalam darah sahaja sedangkan masalah yg dihadapi lebih kpd berkaitan saluran darah. Tiada ubat hospital yg bantu buka saluran darah dan pulih saluran darah.Bagi membuktikan perkara ini dinasihatkan penguna Danshen Plus boleh buat stress test atau echo selepas mengambil dp 9-10 botol dlm tempoh 2-3 bulan.Masalah sumbat saluran darah sangat sesuai ambil danshen plus kerana memang fungsi membersih saluran darah serta mencairkan darahBypass atau pasang stent belom penyelesaian penuh untuk masalah jantung sumbat kerana sumbat bukan hanya di arteri sahaja… Ia berlaku sehingga kapilari2 halus dlm jantung. Sebab itu walaupun sudah buat bypass atau pasang sten pesakit perlu ambil Kapsul Danshen Plus  – sebagai altenatif untuk saluran darah seluruh jantung itu .
 4. Kesan penyembuhan ini berapa lama ya ?  Abah asyik berak berak bila ambil Kapsul  Danshen Plus dan dccngga echo jantung meningkat normal. Jawapan : kesan penyembuhan bergantung tahap kesihatan dan beperingkat … Ada orang cepat dan ada yg lambat ,Kalau tak tahan kesan tindak balas kuat boleh ambil selang2
 5. orang sedang menerima rawatan hospital/klinik ..boleh ke ambil produk tasly ?Jawapan : Pesakit duduk dalam wad tak disyorkan kerana keputusan bacaan darah akan jadi tidak tepat kerana pengaruh Danshen Plus .Dah keluar wad ok …boleh . Orang yg .tidak masuk hospital – boleh ambil produk ini .. di syorkan jarakan tempoh masa sejam .
 6. seorang yg ambik stem cell ..eg sari agegard ..drp .produk primadona ..boleh ke ambil danshen ambil selepas sejam . Seseorang yg. amalannya mengambil supplement seperti multivitamin B.Complex , Vitamain C , Omega , Zinc dll pelbagai supplement lain . Bolehkah mengambil Kapsul Danshen Plus ?Jawapan : Boleh . Tidak memberi kemudratan malah lebih baik sebab peredaran darah bertambah baik .
 7. Bolehkah seseorang ambil ubat hospital/klinik dgn. Produk tasly juga .Jawapan : Boleh tuan jarakkan sejam . Ambil dp dulu lepas sejam  baru ambil ubat hospital Ambil Danshen Plus   dulu lepas sejam  baru ambil ubat hospital
 8. Mana-mana boleh di perolehi produk-produk tasly ?Jawapan :  Boleh di dapati drp. Saya atau agen-agen di seluruh Malaysia .
 9. Bolehkah jelaskan fungsi Kapsul Danshen Plus dgn. lebih jelas .Jawapan : Sila lihat Keterangan di bawah : –
 1. Boleh terangkan pantang larang khas/syor tertentu dlm.pengambilan produk tasly ?Jawapan :  Umur yg sesuai produk Tasly – Danshen Plus seeloknya  berumur 20 tahun ke atas kalau kanak2 tidak sesuai kerana boleh menyebabkan jantung jadi laju .Dong Chong Coa[dcc] kanak2 boleh ambil…bagi berumur  4-5 tahun ambil dcc boleh atasi/rawat masalah asma. Untuk remaja boleh untuk masalah resdung , untuk berumur 60-70 thn ke atas ambil dcc untuk baiki imun sistem dan beri tenaga .Margaret plus bantu baiki hormon . Orang2 remaja boleh ambil . Lain2 produk disyorkan bagi yg. berumur 20 tahun ke atasOrang2 yg dilarang ambil danshen plus(dp) ialah : -a] pesakit yg sedang guna ubat warfarinb] Orang yg. ada tekanan darah terlalu rendah juga tidak digalakkan ambil Dp c] Ibu hamil tidak boleh ambil produk tasly  terutama Danshen plus .SYOR : Untuk pesakit jantung, kencing manis dan darah tingi elok combine dp dan dong chong cao(dcc)Ada kes darah tinggi ambil dp sahaja tak turun .  Bila ambil dengan dcc baru ok sebab dcc bantu buah pinggang berfungsi dgn lebih baik .  10.1  Macam mana cara berkesan bagi pesakit diabetes dan darah tinggi . Jawapan : Danshen Bhaseer. stokis: Untuk pesakit jantung, kencing manis dan darah tingi elok combine dp dan dong chong cao(dcc)Ada kes darah tinggi ambil dp sahaja tak turun . Bila ambil dengan dcc baru turun sebab dcc bantu mengatasi masalah buah pinggang .  10.2  Utk masalah kebas2 anggota badan dan saraf tidak elak ..apa patut ambil ? Jawapan : Saraf boleh ambil wild ginseng dan b.cleasing . Danshen bantu dalam saluran darah . Boleh ambil dp dulu untuk terapi saluran darah .  Tetapi saraf selalu nya suruh rujuk kpd pakar atau buat fisio atau urut . Kalau slip dis boleh ambil danshen .
  faq

 2. Bagaimana cara terbaik mengambil Kapsul Danshen  Plus  ?Jawapan :  Sila lihat sampel di bawah .
  cara-makan