Monascus

KOD PRODUK: 01011
PRODUK HALAL
HARGA PASARAN: RM80.00
HARGA AHLI :RM 65.00

Monascus [Ramuan utama – monascus purpureus – yis beras merah]

Ciri-ciri produk 

Yis Merah atau dikenali sebagai “Hong Qu” merupakan Ubatan Tradisional Cina yang diperbuat daripada beras. Bahan tersebut telah lama digunakan di China sebagai makanan tambahan untuk merawat penyakit selama lebih 1000 tahun dahulu. Ciri-ciri istimewa produk ini termasuklah teknik pembuatan yang unik, prosedur pembuatan yang menepati piawai, kawalan kualiti yang dijaga dan bahan aktif yang terbaik. Tasly Monascus adalah dipercayai dan selamat digunakan serta harganya amat berpatutan.

Aplikasi yang bersesuaian

 • Seseorang yang mempunyai paras lipid atau kelikatan darah yang tinggi.
 • Seseorang yang berisiko tinggi menghidap arteriosklerosis.
 • Seseorang yang ingin mencegah daripada arteriosklerosis.
 • Seseorang yang mengidap penyakit yang berkaitan dengan arterlosklerosis seperti strok dan Penyakit Jantung Koronori (CHD).

monascus2

4 Fungsi Utama

 1. Merendahkan lipid darah dengan cepat dan berkesan.
 2. Membantu melawan pembentukan plak.
 3. Mencegah daripada hiperlipidemia (kehadiran paras lipid yang tinggi di dalam darah).
 4. Berkesan mencegah dan melegakan penyakit jantung koronori, arteriosklerosis dan strok.

Lebih kurang 4-6 minggu selepas produk ini diambil, simptom penyakit kardio-serebrovaskular seperti terasa tekanan pada dada, sakit dada, pening kepala, sakit kepala, kesukaran bernafas, perut mengembung, badan terasa letih, rasa kebas pada badan, tangan dan kaki, dsb. Ia dengan ketara boleh berubah.

3 Mekanisma Tasly Monascus

 1. Mekanisma pengurangan kolesterol endogen Lovastatin secara semulajadi terkandung dalam Tasly Monascus, boleh merencatkan HMG-CoA reduktase bagi mencegah sintesis kolesterol endogen. Kolesterol endogen ialah kolesterol yang terbentuk didalam badan dan bukannya datang daripada makanan. Manakala kolesterol eksogen ialah kolesterol yang masuk kedalam badan melalui makanan.
 2. Mekanisma pengurangan kolesterol eksogen Ergosterin akan bertanding dengan kolesterol dan menganggu penyerapan kolesterol ke dalam badan kerana struktur kimia ergosterin menyerupai struktur kolesterol.
 3. Mekanisma pengurangan trigliserida
  Asid linoleik sangat bermanfaat kepada mereka yang menghidapi hipertrigliseridemia (paras trigliserida yang tinggi di dalam darah). Asid linoleik ialah sejenis asid lemak politaktepu dari keluarga asid lemak Omega 6. Ia merupakan prekursor untuk hormon seperti prostaglandin. Prostaglandin ialah bahan yang didapati dalam sel-sel badan. Asid linoleik ialah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita, oleh itu ia harus diambil melalui pemakanan.

PRODUK UTAMA DAN PRODUK LAIN
KELUARAN TASLY  TERBARU

28

cara-makan

This entry was posted in Produk and tagged , , . Bookmark the permalink.